25 dagar

Om 25 dagar bär det av! Tiden går snabbt nu. 
 
Dem senaste dagarna har jag mejlat, ringt och mejlat lite mer. Till skolan. Var ju inte nöjd med att behöva läsa spanska, och nu slipper jag det :) Ringde NYU och ska boka in ett test i svenska som jag får credits för och kan föra över till MSU och så är det klart! Härligt! Nu har jag även lagt till fler kurser i höst, dock skulle jag behöva läsa 5 kurser och inte 4.. Känns som jag kan behöva läsa 2 terminer extra.. vi får se. Men i höst blir det religion, sociologi, intro to computers och matte. Denna hemska matte alltså! urk.. Men måste man så måste man. Det är statistics in biological science så det kan nog bli kul! 
 
Men är lite förbluffad över antalet ämnen jag har att läsa innan jag får läsa ren biologi. Det är minst 10st allt som allt.. Därav behovet för ett extra år. vi får se hur det löser sig..
 
Men ändå är jag taggad att börja :) Får ju skylla mig själv att jag kom på vad jag ville göra för sent.
 
Nu har även summan för skolkostnaden kommit, 110.000kr kommer det gå på varje termin. Bättre än 120.000kr iaf :)
 
Idag ska jag fortsätta göra ingenting tror jag, haha.. jag får ju passa på nu!

Nu händer det grejer

Nu har jag registrerat kurser, spanska, sociologi och intro to computers. Ska förhoppningsvis (!!!) får ta bort spanskan. Den behövs för ett world language requirement. Jag läste spanska för 1,5 år sedan, en kurs på 3 månader och jag minns INGET. Jag kunde inte ens tala spanska med någon efter den kursen (vi fick knappt lära oss att ha en konversation) och så har min nya skola satt mig på spanska 2. vilket är för dem som läst spanska i 2 år. Lycka till med det Marie. Så, jag fick reda på att New York University ordnar test i alla möjliga språk, klarar man en 12 poängskurs godkänns det för Montclairs world language requirement. Så, jag ska ta ett test i svenska :D Och det talar jag väl flytande såvitt jag vet, hehe.. Så klarar jag 6 poäng av de 12, behöver jag ingen spanska!!
 
Alltså, SJUK lättnade jag känner inför detta. Så imorgon ska jag ringa dem och ordna tid för testet. Ihhh. Så skönt det vore! Så kunde jag fokusera på att ta de andra kurser som måste tas innan jag kan börja med biologin.
 
Fick även jobb på skolan idag :) dock bara volontärsjobb som "Hall Raiser". Jag ska välkomna nya studenter och hjälpa dem flytta in på campus! Ska bli skoj, och det är väldigt bra att ha, kanske kanske kanske enklare att få ett betalt jobb på skolan då!
 
 
HEJSVEJ

Bokat!

Nu är flygbiljett bokad, ja faktiskt i förrgår! Blir 9h väntetid på island, men det är det värt. Hellre det än att sitta på ett tredje flyg och ändå vara framme samma tid. Så kan jag åker jag iväg till en varm källa, finns bussturer från flyget :)
 
Idag har jag skypat med en från skolan, så jag har fått kurser utvärderade och mitt schema för hösten. Jag ska ha public speaking!! HJÄLP! jag avskyr det och därför undvek jag det ämnet på GRCC. Men, det var ett requirement för biologi, inte förstår jag varför, så jag måste ta det. Jag kommer spy, jag blir alltid sjukt nervös. Men men, det är ju bra att göra det man är rädd för. Så jag ska försöka se positivt på det.
 
Spanska ska jag ha, igen, det var sjukt svårt på GRCC men lyckades få 3.6 av 4.0 i betyg så något lärde jag mig iaf, lyckades ju ha ett tal i spanska tillochmed. heh.. Det är lättare att hålla tal på andra språk! Men nu måste jag läsa kurs 2 iaf eftersom jag inte gjorde det på förra skolan (det stod att internationella inte behövde ha ett tredje språk, men tydligen är det så på denna). Sen ska jag ha en kurs som jag faktiskt ser fram emot, även om den är på lördagar, intro to computers. Spännande!
 
Sen måste jag ha någon mer kurs, det blir förmodligen religion. Jag får alltså inte börja med biologi än men det är lugnt, jag visste ju om detta. Kom ju på sista terminen att jag vill syssla med detta och då får jag skylla mig själv.
 
Anywho, jag ser fram emot höst och jag ska (som jag skrev innan jag började på GRCC) studera räva av mig!!
 
Förövrigt, måste tipsa om en sak, om någon ens läser denna blogg.. Kayla Itsines träningsguide! Fasen vad den är bra, och då har jag bara gjort 3 dagar utav 12 veckor. Känner redan skillnad på att jag är påväg ner i vikt eller iaf mot ett sundare mig. Måltider är redan utsatta för första veckan och sedan hur man fortsätter. Träning är utsatt för alla 12 veckor om jag minns rätt. Och, det bästa faktiskt, hon skriver att stå in på vågen hela tiden, då blir du besviken på dig själv om du inte ser skillnad, utan fota dig själv varje måndag i samma vinklar och samma kläder, det är där skillnaden syns! Väga sig får man göra en gång i veckan. kanon!
 
Så, om 12 veckor får vi se hur detta gått! Kan ju bli lite tufft på skolan men det löser sig :)
 
Ha en fin onsdagkväll (det är väl onsdag idag???)

Graduation GRCC

Glömde ju lägga ut bilderna jag fick från skolan häromdagen från examen! Inte de fagraste men äsch :)
 
 
Mycket nöjd tjej :)
 

Nedräkning pågår!

Jag har förvisso räknat ned sen länge tillbaka. Men imorgon ska flygbiljetten bokas till New Jersey och det bär av den 26 augusti! Ska bli så kul :)
 
Var ju på ambassaden för ett tag sedan, kolugnt, hade inte behövt oroa mig för jag hade allt och lite till. Men eftersom inte frankerat kuvert var informerat om denna gången blev jag nervös över det. Dem har helt enkelt slutat med det vilket är väldigt bra, för det var lite krångligt.
 
Mitt pass kom efter 5 dagar så nu har jag det :D 
 
Fick även reda på att CSN endast kan ge mig 84.000kr varje termin, så 40.000kr måste jag lägga ut själv varje gång.. usch.. inget kul men får testa detta i ett år, funkar det inte söker jag till Florida Southern College igen där jag får stipendie. MSU har inget att dela ut. Dock ska jag söka jobb på skolan, och efter våren kan jag ansöka om att få arbeta utanför skolan också vilket är bra!
 
Så nu är det som sagt bara flygbiljett som fattas :)
 
Imorgon börjar hårdträning också, (började egentligen i måndags men fick avsluta eftersom vi åkte till Varberg i tre dagar och jag inte kunde följa programmet). Men jag köpte Kayla Itsines guide, där har man träningsschema och måltidsschema i 3 månader :D Har gett många andra personer resultat så nu ska det funka på mig har jag bestämt.
 
Vet inte om jag nämnde, att jag har fick boende på skolan i Russ Hall med en tjej från Dubai som jag haft kontakt med sen några månader tillbaka. Känns gött :D Det ska bli så roligt! Men 20.000 studenter på skolan, där kommer jag bara vara en liten fis jämfört med förra skolan på 10.000 studenter varav 1500 internationella hehe..
 
Nog skrivet från mig just nu, undrar om det jag skriver ens är lästbart? Haha
 

Amerikanska ambassador round 3

Hallå!
 
Skriver inte så mkt för det händer inte mkt :P
 
Men, imorgon bär det av till Stockholm för på torsdag har jag tid hos amerikanska ambassaden kl 8 på morgonen. 3e gången jag ansöker för visum :P Nu för MSU! Hoppas allt går vägen, det är så sjukt mkt som ska med och vara gjort innan (inte lika enkelt som för 3 år sen alltså..) så nu är jag ännu mer nervös.. alla kvitton papper och kopior och pass bla bla.. Denna gången inget frankerat kuvert iaf, verkar det som! Mejlade ambassaden igår om det och har inte fått svar än, men det står ju inget om det ngnstans.. anyhow!
 
Ska bo på vandrarhem i gamla stan med min fina mamma. Vi ska gå på Aifur, vikingabaren imorgon kväll :)) Ska även kika in på Sephora och se om det är i klass med USA ;) Skulle köpa en YSL mascara hemma i stan igår tänkte jag, vi har ett ställe som säljer det, och självklart missade jag, 50% rabatt på YSL smink, allt var redan borta... så gör ett försök i Sthlm!
 
Nog om detta.. håll tummarna nu!
 
Hejsvej

RSS 2.0