I'll take your law into my hand

Det är väl lite så jag gör, ja..

 

Idag har jag ääntligen ordnat mitt DS-160 (som man måste ha helt enkelt, varför vet jag faktiskt inte). Men det var lite information om mitt pass, om jag gjort något kriminellt eller tänker göra medan jag är i usa. Det är inte lätt att komma in i landet må jag säga! Men nu är det klart iaf, även betalat in min Sevis Fee. Fint!!

 

Nu är det mattedelen kvar änsålänge, ska göra ett mattetest så dem ser vilken grupp jag ska tillhöra, men matte är inte min starka sida.

 

Varit på IKEA en sväng idag, fått hem lite förvaringslådor att packa mina kläder i medan jag är borta så dem inte stinker allt för mycket sen :)

 

Ansökt CSN har jag också gjort, skönt det är när grej efter grej blir färdig, lättar lite på hjärtat! Har så mycket olika formulär nu så jag drunknar i dem, haha.. fler är påväg! Ska komplettera lite på CSN också..

 

Annars vilar jag mest, mår inte riktigt hundra.. Lugn kväll denna fredagen, imorgon blir det julmarknad i staden

och sedan fotbollscup med fina Hanna :) Terese och Anders gör oss nog sällskap med.

 

Ha en fortsatt fin kväll, får uppa mer en annan dag när jag orkar. Lite fler bilder skulle ju inte skada heller :)


It's so frightening when dreams do come true

Jag har tänkt på det faktiskt, nu när visumansökan börjar ta fart, är det läskigt att jag faktiskt kommer sitta på det där planet, stå där på flygplatsen i New York, och se alla de där byggnaderna man bara sett på tv.

 

Jag är så nyfiken på hur mina första dagar kommer se ut där. Kommer jag känna som jag känt i alla år jag tänkt på USA, att "där ska jag bo, det är dit jag vill, där jag vill bosätta mig". Jag kommer inte veta om det är sant förrän jag är där. Det kanske inte alls blir som jag tänkt mig, att jag inte alls vill bosätta mig där i framtiden. Men, allt har sin mening och man får se positivt på det hela :) Just nu bara längtar jag!!

 

Hur har dagen måndag sett ut då? Jo,

 

Startade med en runda inom stan, ordna "Personbevis med alla relationer" på skatteverket. Sen in på banken för att betala avgift till Amerikanska Ambassaden för visumansökan och få originalkvitto på det.

 

Efter det knalla hemåt, kasta i sig lite mat och iväg till jobb, vikarierar inom förskola/fritids och skola också :) Idag var jag på avdelning för de allra yngsta 1½ åringarna, u n d e r b a r a. Det är det bästa att stå som vikarie, man jobbar inte så ofta att man tröttnar på det, och kan verkligen ge barnen allt!!

 

Så, änsålänge inför min trip till Amerikanska ambassaden har jag

 

- Personbevis med alla relationer

- Originalkvitto för inbetalning till Ambassaden

- Pass

 

 

...and that's about it!

 

Nu: Family Guy :D

 


Hur?!Manhattan, där jag kommer bo och gå i skolan

 

 

Ja, hur gick jag tillväga, änsålänge!? I denna kategorin (USA förberedelser) kommer ni kunna klicka in och se hur jag gått tillväga med allt innan jag åker till USA. Har ni frågor, tveka inte att kommentera :)

 

Så, jag började med att gå in på Study Internationals hemsida (www.studin.se). Kollade in utbudet, för jag visste att jag ville läsa engelska och gå en utbildning som gav mig en bra grund inom det jag vill jobba; försäljning.

New York är ju sjukt intressant, och drömstaden! Så det var ingen tvekan att jag ville läsa engelskan där. Däremot ville jag inte läsa på College där, jag gillar lite mindre skolor, fast det ska helst finnas mycket aktiviteter..!!

 

Så när jag hade spanat in två olika colleges, Glendale Community College, och Green River Community College så ringde jag Study International för hjälp. Dem är otroligt hjälpsamma, ringde flera gånger samma dag i början för det var rätt svårt att veta allt man behövde göra.

 

Det var svårt att bestämma sig för vilket college, men jag gillar alla årstider, där har vi GRCC, men jag älskar de amerikanska sporterna, och värme är ju inte fel; GCC har amerikansk football mm på skolan. Men när vi kollade på startdatum och det faktum att jag ville läsa engelska för att förbereda mig inför college så blev det GRCC. Valet känns riktigt bra! Att det ligger i rockstaden Seattle kunde ju inte bli bättre :D Det verkar vara en riktigt vacker stad!

 

Så nu var det dags att boka in New York, på nätet, var mycket att fylla i, boende och hur man ska finansiera allt. Tacka vet jag CSN! När allt detta var gjort och många samtal till SI skickade jag in ansökan.

 

Samma dag skrev jag ut ansökan till GRCC, där var det papper att fylla i ska jag säga, tre sidor, okej inte så farligt. Fick ringa CSN så jag med säkerhet visste att de finansierade min utbildning, svar Ja. Valde förresten värdfamilj både i NY och Seattle. Det ska nog bli bra :) Senare kan man välja Campus eller det man känner för. Fick intyg från CSN och sände in pappren. Sen var det bara att vänta på svar från skolorna, vilket kom förra veckan.

 

Just nu sitter jag och pysslar med visumansökan, det är SJUKT mycket papper som ska med till ambassaden. Men vill man något mycket så finns det inget som hindrar, allt tar sin tid. Ska ringa SI imorgon igen för lite hjälp :)

 

Frågot på det?

 

Ha en fin söndag, ikväll är det Pan Am, ska ni se?

 

/Marie


18/11

Nu är man bra trött, så skönt att vara det pga jobb! Sitter och slökollar lite på The Long Weekend på 6an, riktigt kul.

Varit en varierande dag på jobbet, jättebra, lite mindre bra. De mindre bra delarna hade jag gärna skippat helt, aldrig roligt att bli ledsen på jobbet, men ibland brister det! Man är inte mer än människa. Annars älskar jag mitt jobb (barista på Waynes Coffee). Kundkontakten är det bästa!

 

Nog om det, tänkte ju berätta mina framtida planer!!

 

För några veckor sedan, ringde jag Study International för att jag var intresserad av att läsa franska i Paris. Språk ligger mig varmt om hjärtat men franskan är bortglömd. Efter lite tänkande ändrade mig, jag vill ju vara i USA! Där jag aldrig satt min fot förut men har många fina vänner och alltid drömt om att åka till.

 

Så häromdagen fick jag mitt antagningsbesked från språkskolan Rennert Bilingual, Manhattan, New York! Själaglad!!

Idag ringde dem även från SI (förkortning för study international) och meddelade att jag blivit antagen på Green River Community College i Seattle också!!

 

Så för att sammanfatta allt; jag ska alltså läsa 8 veckor (med start 30 januari 2012) engelska i New York för att komma in i språket ordentligt. Sedan, den 27 mars, börjar jag läsa Business (ännu inte helt klart) i Seattle.

 

 

Så nu börjar visumsökande och csnansökande mm. Men för att inte döda er med information, tar jag processen i ett annat inlägg. Hur jag gått tillväga, och vad som händer härnäst. Mycket väntan, men den som väntar på något gott :)

 

 

 

(Tog dessa bilder på ICA Maxi åt min vän Casey som bor i USA, hon har själv varit här, men hon fick

en uppdatering på de amerikanska varorna, haha! Tänk när man ser detta överallt, på riktigt!! Måste prova Fruity Floats och Marshmallow Dreams!!)

 

Trevlig helg


Välkomna igen

Till min nystart på min gamla blogg :)

 

Jag har tagit upp denna bloggen igen för att familj och vänner (och givetvis ni andra med) ska kunna följa, och bli uppdaterade om vad som händer i mitt liv, då jag just nu väntar på besked från College i USA.

 

Ska berätta mer i ett annat inlägg, men just nu ska jag tvätta klart och sen bege mig iväg till jobbet.

 

 


RSS 2.0