31 januari

Fick lite info och mejl i fredags och igår, ny schoolcode, nytt studentID och vad som behövs för ambassadintervju, IGEN. Just nu står allt still för jag vet inte vart jag ska börja. IGEN.

 

Men det jag ska göra är ett nytt DS-160 som ambassaden måste ha. Vill komma igång, och få alla intyg för att nu när jag har tid på mig, vill jag gärna ha den kvar, menat jag vill söka csn nu nu nu så om det blir krångel behöver jag inte avboka Seattle också.

 

New York känns som sagt, faktiskt, inte så dumt att skippa. Jag kan åka dit och semestra istället :)

 

Idag, jobb och skriva in mig som vikarie på lite andra ställen, söka sommarjobb också kanske. Kan vara bra att vara ute i god tid :)

 

/Marie


Everything happens for a reason

Hej,

 

Dåligt med uppdateringar, men skriva varje dag behövs ju inte. Detta är ju till stor del för mig själv, se vad jag gjort det senaste om minnet sviker ;)

 

Så, i förra veckan var jag inom amerikanska ambassaden i Sthlm för att söka visum. Sov natten innan hos en vän! Hade intervjutid 8.30, och eftersom jag inte hittade i det området beslutade jag mig för att vara där en timma innan. Så, ensam stod jag där 7.20, gick omkring lite var så ruskigt kallt!

 

Sedan kom en till person och ställde sig i kön, jag hade gått iväg lite och hamnade på andraplats, haha bummer! Ingen fara dock, han va snabb inne vid kontrollen, så jag fick snabbt komma in, Fick ta upp all vätska jag hade i väskan, glömde visst visa två av dem. Scannade väska, skor och jacka. Gick igenom kotrollen och fick tillbaks allt utom elektronik. Därefter gick jag vidare till intervjulokalen.

 

Lämnade fram alla dokument PHU jag hade ALLT, och hade gjort det korrekt så hon sa bara "thank you, you may have a seat". Tyckte synd om dem som glömde betala in vissa saker, köpa frimärken osv som fick springa iväg och göra det. Jag satt i rummet knappt en timma till de ropade upp mitt namn. Fick förfrågan om vad jag ska läsa i USA och vad jag gör hemma just nu. Sen var det bara tack och hej mitt visum borde komma om en vecka :)

 

Snacka om att jag var lycklig!

 

Borde väl ta de tråkiga nyheterna först, men. CSN skickade meddelande medan jag stod i kö till ambassaden, det stod de behövde fler uppgifter (här börjar jag bli arg). Känns som det går emot mig hela tiden. Började hela ansökan med allt i oktober 2011. Sökte CSN i nov-dec, fick besked att läsa upp högskolepoäng. Hamnade i en 7.5hp kurs i sista sekunden. Läste upp, PANIKsökte CSN igen 12jan, så fort jag kunde print scripta in mina betyg. De sa du har beslut inom en vecka. Ja, det hade jag ju nästan, men då ska de nu ha uppgifter från arbetsförmedlingen som inte finns, alltså måste dem ha intyg på slutdatum. Sedan även intyg från GRCC om att mina ämnen är transfererbara.

 

Enligt SI har det aldrig krävts förut, snälla som dem är ringde de CSN och pratade. Nej det gick inte att göra något åt.

SÅ, enda för mig är att avboka New York studierna helt :( pga CSN kunde jag inte betala avgiften och måste kanske söka visum på nytt. :( Det gjorde mig så ledsen..

 

Så just nu har jag lite att ordna. Seattle verkar bli av iaf. Men då blir avresa 23/3-12.

 

Något som är positivt är ju att jag sparar mycket pengar. Jag får mer tid till klättring och kan vara med på middagen med klubben :) Sen att jag hinner jobba lite mer också. Så ja, allt händer nog av en orsak :)


Ur allt negativt kommer det något positivt

Den rubriken tror jag på. Även om det ser mörkt ut för stunden.

 

Just i mitt fall är jag bara löjlig. Haha! Var inom stan idag och ordnade ett förbetalt kuvert som amerikanska ambassaden ska ha och skicka mitt visum i. Det var inte lätt att förklara för personalen där hur jag skulle ha det. Det slutade med att hon trodde ambassaden ordnar rekommendationen på brevet och så fick jag ett alldeles för stort kuvert. Det är ju JAG som ska betala och ordna REK-brev. Det skiter ju dem i, så jag får ta en promenad tillbaka senda för att fixa detta. Det gör mig löjligt lättpåverkad, till ett mer negativt humör när smågrejor inte går som det ska. Måste sura en kort stund och sen blir allt bra. ÄNNU bättre blir det när jag går in på Ladok på Högskolans hemsida och ser mina betyg så fint uppställt :)

 

Blev lycklig rent utav, haha! Så ringde CSN och informerade dem, och undrade hur lång tid det kan tänkas ta innan jag får mitt beslut, hon hoppades på inom denna veckan, men självklart inga promises. Det kändes bra ändå. Sedan ringde min jobbcoach jag hade på AF innan jag började studera. Hon undrade hur allting gått, tänk vad glad man blir när någon kommer ihåg (såg henne förvisso på friskis och svettis förra veckan) men hon är så engagerad och snäll :) Önskade mig lycka till!

 

Så, på onsdag tar jag mitt lilla pick-&-pack och drar till Sthlm till Ambassaden. GLÖM INGET GLÖM INGET GLÖM INGET!

Först när jag kommer dit ska jag hälsa på en släkting, säkerligen spana lite på stan med. Så sugen på att åka till AddNature och spendera pengar jag inte har :)

 

Sen ska jag stanna över hos Ellie, 1000tack för det, och på torsdag morgon beger jag mig mot ambassaden för intervju. Ska se till att jag är påläst så det inte blir problem och frågetecken..

 

Just det ja, i fredags tog jag första sprutan mot Hepatit A&B, även om skolorna inte kräver vaccinering så är det för mitt eget bästa såklart! Sen ska jag kontakta tandläkaren så de kan få kika över mina gaddar så jag inte behöver tänka på hål därborta.

 

Nu ska jag inte bomba er med text!Later's on the menjay!

 

 

That 70's Show, bäst!


Time passes by

Godkväll,

 

Nu var det ett BRA tag sedan jag skrev men här har det hänt saker :)

I föregående inlägg kan ni se att jag skrev om en kurs på 7,5hp jag skulle läsa.

 

Idag...idag, KLARADE JAG DEN!

Har i fem veckor läst kursen Epidemiologi på Högskolan Väst i Trollhättan. Har varit svårt, svåra termer som jag inte hört förut, men fasen jag gjorde det :) Skulle analysera en epidemiologisk artikel/studie.

Tog sin tid, men klar blev jag, och idag opponerade vi på varandras arbeten. Fick beröm på hur jag lagt upp arbetet med ordförklaringar efter varje stycke. Dessutom att jag fått en av de svåraste artiklarna, men ju mer jag läste den, destor mer förstod jag och tyckte det var roligt!

 

Kunde inte hålla glädjetårarna och lättnaden inne när jag pratade med mamma. Nu är det bara att söka CSN igen och HOPPAS HOPPAS HOPPAS på dem! Onsdag nästa vecka åker jag till Stockholm också för att på torsdagen infinna mig på amerikanska ambassaden :)

 

Datum för avresa har ändrats, reser förmodligen den 11 februari då jag börjar den 13e! Allt som allt blir det 6 veckor i New York istället för 8, men det känns riktigt bra.

 

Nu ska jag sova (varit uppe sedan 4 imorses) och bara njuta av att inte ha någon press på mig med arbeten!

 

Ha det underbart:)


RSS 2.0